De handtekening

Wat is de handtekening? Een handtekening geeft de identiteit van de bezitter ervan weer. Volgens de Dikke van Dale: “Eigenhandige ondertekening, naamtekening”.

Een handtekening (ondertekening, autogram, signatuur of informeel poot, krabbel) is dus een met de hand geschreven naam die iemand plaatst onderaan een brief of document. De handtekening hoeft echter niet “leesbaar” te zijn. Gerelateerd aan de handtekening is de paraaf.

Vaak wordt gedacht dat een nieuwe handtekening niet kan. Dat is niet het geval, je kunt je handtekening altijd wijzigen.

Positief signaal

Een mooie krachtige handtekening geeft een positief signaal af. Het klinkt misschien raar, maar de lezer van een sollicitatiebrief kijkt wel degelijk naar de handtekening. Later zal je je handtekening moeten zetten onder belangrijke documenten zoals bij de notaris voor de aankoop van een huis, arbeidscontract, huurcontract, diploma’s, huwelijksakte, paspoort, presentielijsten, etc. Misschien wel bij de oprichting of de verkoop van een onderneming, waarbij de wederpartij misschien over een mooie karaktervolle handtekening beschikt. Dan moet jij jouw kriebeltje daar nog naast zetten! Overal, en voortdurend, ook in dit ICT/digitale tijdperk, worden handtekeningen gevraagd, niet alleen nu, maar je hele leven lang! Ook als je 75 jaar bent. Dus vaker dan je nu misschien denkt.

Een krachtige handtekening voelt als een sterke handdruk.

Laat er één ontwerpen

Wij zijn deskundig op het gebied van het (handmatig) ontwerpen van een mooie karaktervolle handtekening. Vind je dat je al een mooie handtekening hebt? Prima, als je er tevreden mee bent, dan hoeven wij die niet meer voor je te ontwerpen.

Een kwestie van smaak

Een handtekening is ook een kwestie van smaak. Daarom kunnen we bijvoorbeeld meerdere handtekeningen voor je maken zodat je kunt kiezen welke je het mooist vindt! Om enige richting te geven aan het ontwerp kun je bij het geven van de opdracht kenmerken aangeven die onze ontwerpers in de handtekening zullen proberen te verwerken. Let wel: een handtekening hoeft niet per se leesbaar zijn!

Nieuwsgierig geworden?

Bekijk welke voorkeuren je kunt opgeven in ons systeem.
Ontdek > Meer informatie >